Sud donio odluku: Neće se održati koncert srpskih narodnjaka u Puli

Organizator koncerta, zagrebačka agencija Hiljadarka, najavljuje da će zatražiti naknadu štete

Region 13.03.2023, 12:14
Sud donio odluku: Neće se održati koncert srpskih narodnjaka u Puli
© Grad Pula

Koncert narodnjaka iz Srbije ipak se neće održati u Puli 25. marta, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, prenosi "Radio Slobodna Evropa" (RSE).

Organizator koncerta, zagrebačka agencija Hiljadarka, najavljuje da će zatražiti naknadu štete.

Nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert hrvatskog pjevača Duška Kuliša i "njegovih gostiju", kako je pisalo na plakatu, srbijanskih pjevača Dragana Kojića, Ane Bekute i Zorane Mićanović, advokat Hiljadarke Srđan Simić zatražio je da se izda privremena mjera kojom bi se pulsku dvoranu stavilo na raspolaganje organizatoru u vrijeme dogovoreno za koncert, dakle da mu se omogući da održi koncert.

Sudac Trgovačkog suda u Pazinu Damir Rabar to je odbio.

- Ko što pjeva nije bilo važno za odluku. Najkraće, nije bilo zakonskih uslova za prihvatanje zahtjeva organizatora koncerta za privremenom mjerom ustupanja u posjed dvorane,  kazao je Rabar novinarima nakon što je objavljena odluka sa ročišta 10. marta.

Na ročištu je Simić zatražio od suda donošenje privremene mjere o ustupanju u posjed pulske dvorane u prvobitno ugovorenom roku - od 25. marta u devet sati ujutro do 26. marta u tri ujutro.

Suprotna strana, gradsko poduzeće Pula Sport koje upravlja Domom sportova Mate Parlov u kojem se koncert trebao održati, osporilo je tužbu tvrdeći da ih je organizator koncerta doveo u zabludu jer osim imena hrvatskog pjevača Duška Kuliša, nije naveo i imena ostalih izvođača.

Pulski gradonačelnik, nezavisni Filip Zoričić obrazložio je ranije svoju odluku da se koncert neće održati u javnom prostoru u vlasništvu grada Pule jer da "ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada".

komentari (0)