banner17

banner18

Štrajk na Kosovu: Ulice Prištine zatrpane smećem zbog štrajka zaposlenih u preduzeću „Čistoća”

Kako bi se prevazišla ova situacija, opštinski zvaničnici su kasno sinoć angažovali radnike kompanije „Hortikultura“ da uklone otpad

Region 15.03.2023, 14:41 15.03.2023, 16:11
Štrajk na Kosovu:  Ulice Prištine zatrpane smećem zbog štrajka zaposlenih u preduzeću „Čistoća”
© AA

Ulice Prištine, glavnog grada Kosova, preplavljene su otpadom zbog štrajka zaposlenih u preduzeću „Čistoća”, koji od ponedeljka nisu odnosili smeće iz kontejnera. 

U većini naselja već dva dana nije uklonjeno smeće zbog štrajka radnika regionalnog preduzeća „Čistoća” (Pastrimi), koji traže povećanje plata. Radnici koji primaju 330 eura mjesečno zahtijevaju povećanje za najmanje 70 eura, piše AA. 

Kako bi se prevazišla ova situacija, opštinski zvaničnici su kasno sinoć angažovali radnike kompanije „Hortikultura“ da uklone otpad.

- Nakupljeni otpad se odnosi i vodom se peru sve lokacije oko kontejnera, rekao je gradonačelnik Prištine Perparim Rama.

Ipak, dosta otpada je i dalje oko kontejnera, posebno u naselju Tophane. U tom naselju, osim glavnih kontejnera, preplavljeni su i kontejneri ispred O.Š. „Meto Bajraktari“.

Iz regionalnog preduzeća „Čistoća” danas je saopšteno da su njihove ekipe izašle na teren da nastave sa prikupljanjem i odvoženjem otpada za dobrobit građana kako ne bi došlo do neke epidemije. Naglasili su da očekuju da će se narednih dana postići dogovor oko zahtijeva radnika za povećanjem plata.

komentari (0)