U Crnoj Gori održani protesti protiv formiranja manjinske vlade

U subotu i nedjelju nekoliko demonstranata u raznim gradovima Crne Gore optužilo je lidera URA Dritana Abazovića za izdaju

Region 24.01.2022, 11:09
U Crnoj Gori održani protesti protiv formiranja manjinske vlade
© AA

U Crnoj Gori, gdje koaliciona vlada prijeti da padne, u nedjelju su u pojedinim gradovima održani provladini protesti.

Provladini demonstranti protestirali su jer je URA, jedan od koalicionih partnera, pozvala na manjinsku vladu povlačeći svoju podršku aktuelnoj vladi, kako bi se prevazišla zastoj u vladi.

Na protestu, koji su podržali pojedini ministri aktuelne Vlade u glavnom gradu Podgorici, istaknuto je da su pojedini demonstranti nosili srbijanske zastave.

U subotu i nedjelju nekoliko demonstranata u raznim gradovima Crne Gore optužilo je lidera URA Dritana Abazovića za izdaju. Političar albanskog porijekla, koji je imao ključnu ulogu u uspostavljanju sadašnje vlade, podnio je parlamentu prijedlog za izglasavanje nepovjerenja vladi koji je potpisao 31 poslanik.

Da bi se vladu svrgnula u glasanju o nepovjerenju, koje bi trebalo da bude održano sredinom februara, najmanje 41 poslanik u parlamentu koji ima 81 mjesto morat će podržati prijedlog.

Crnogorska opozicija je krajem novembra podnijela parlamentu prijedlog za izglasavanje nepovjerenja, koji je podržalo 40 poslanika, ali je opozicija taj prijedlog povukla neposredno prije glasanja.

komentari (0)