U Ministarstvu odbrane Kosova obeležen 23. april, Dan turske zajednice

Mehaj je naveo da je posvećen da se u Ministarstvu odbrane i Kosovskim bezbednosnim snagama poveća broj pripadnika manjinskih zajednica, uključujući tursku zajednicu

Region 22.04.2022, 15:14
U Ministarstvu odbrane Kosova obeležen 23. april, Dan turske zajednice
© AA

Povodom obeležavanja 23. aprila, Dana turske zajednice na Kosovu, ministar odbrane Armend Mehaj organizovao je skup na kome su učestvovale mnoge istaknute političke i vojne ličnosti kosovskih i međunarodnih institucija i Republike Turkiye. 

Ministar Mehaj, pozdravljajući učesnike i čestitajući svim zvaničnicima, oficirima i podoficirima turske zajednice njihov dan, istakao je da ova zajednica poštovana u institucijama Republike Kosovo i da je to poštovanje zasluženo poštenim radom i posvećenosti kosovskim institucijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Kosova.

Mehaj je naveo da je posvećen da se u Ministarstvu odbrane i Kosovskim bezbednosnim snagama poveća broj pripadnika manjinskih zajednica, uključujući tursku zajednicu, piše AA. 

- Kroz povećanje angažovanja turske zajednice u našim institucijama, jačaju se odnosi sa državom Turkiye, koja je uvek podržavala izgradnju i razvoj naše države, rekao je ministar Mehaj.

O značaju ovog dana, kao i kulturnim odnosima i saradnji dve zemlje, naroda, ministarstava i snaga, govorili su i ambasador Republike Turkiye na Kosovu Cagri Sakar, kosovski ministar regionalnog razvoja iz redova turske zajednice Fikrim Damka i zamenik komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga general-major Enver Cikaqi.

Današnjem skupu su prisustvovali direktor NALT-a general Joachim Hoppe, turski ataše za odbranu pukovnik Cagdas Akif Kahraman, pukovnik Atai, kao i poslanici u Skupštini Kosova Enis Kervan i Fidan Jilta.

komentari (0)