Vlada Crne Gore pomaže: Ulje za siromašne, ograničavanje cijene hljeba

Region 23.07.2021, 10:29
Vlada Crne Gore pomaže: Ulje za siromašne, ograničavanje cijene hljeba
© AA

Vlada Crne Gore donijela je odluku o maksimalnoj maloprodajnoj cijeni pšeničnog bijelog hljeba na 0,50 eura, kao odgovor na skok cijena osnovnih životnih namirnica, javlja AA.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja je saopšteno da je cilj donošenja odluke sprečavanje daljeg rasta cijene pšeničnog bijelog hljeba čime bi se u određenoj mjeri smanjilo opterećenje na standard građana, a da se pri tome ne smanji motivacija preduzetnika za daljim razvojem i obavljanjem djelatnosti kako trgovaca, tako i proizvođača.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da su, u godini socijalne pravde, osim što su uveli dječji dodatak, pokrenuli projekat turističkih vaučera i inicijativu za ispitivanje rada zaposlenih u socijalnoj djelatnosti, uveli socijalni bon kao pomoć građanima da prebrode krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, ograničili i maloprodajnu cijenu pšeničnog bijelog hljeba.

Milatović je kazao da je Vlada usvojila informaciju o postupanju sa oko 64 hiljade litara jestivog ulja kojom se nalaže nadležnim institucijama da sprovedu aktivnosti kako bi ulje bilo podijeljeno socijalno ugroženom stanovništvu.

On je rekao da su, pored programa socijalnog bona, koji je ranije najavilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, ovo dodatne mjere kojima se reaguje na nagli skok cijena osnovnih proizvoda.

- U jeku evidentnog porasta cijena osnovnih životnih namirnica na globalnom nivou, Vlada prikuplja podatke i analizira marže u trgovinama, kako bi u skladu sa tim nastavila efikasno da reaguje, naveo je Milatović.

komentari (0)