Vučić danas u zvaničnoj posjeti Turskoj

Region 18.01.2022, 10:40 18.01.2022, 11:25
Vučić danas u zvaničnoj posjeti Turskoj
© AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan ugostit će u Ankari predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će danas doći u jednodnevnu posjetu Turskoj.

U okviru sastanka bit će potpisani brojni sporazumi za jačanje bilateralnih odnosa Turske i Srbije. Nakon sastanka, Erdogan će prisustvovati sjednici Savjeta za saradnju na visokom nivou, a nakon ceremonije potpisivanja i zajedničke konferencije za novinare, održat će službenu večeru u čast Vučića.

U saopštenju Direkcije za komunikacije Predsjedništva povodom posjete navedeno je da će u Ankari biti održan Treći sastanak Tursko-srpskog Savjeta za saradnju na visokom nivou pod predsjedavanjem predsjednika Erdogana i predsjednika Srbije Vučića.

Svi aspekti odnosa Turske i Srbije bit će razmotreni na sastanku Savjeta koji će biti održan uz učešće nadležnih ministarstava. Na sastanku, na kojem će se razgovarati o koracima koji se mogu preduzeti za produbljivanje i razvoj bilateralne saradnje, bit će razmijenjena mišljenja o regionalnim i međunarodnim dešavanjima, posebno na Balkanu, na osnovu razumijevanja za očuvanje mira i stabilnosti.

Balkan News

komentari (0)