Vučić: "EU je pokazala da možete dobiti status kandidata a da niste ništa uradili"

Ističući da njegova zemlja mora nastaviti europski put, ali se mora osloniti na vlastite snage, Vučić je rekao da je njegova zemlja pokazala da može ostati na evropskom putu i sačuvati svoja tradicionalna prijateljstva

Region 27.06.2022, 10:23 27.06.2022, 10:28
Vučić: "EU je pokazala da možete dobiti status kandidata a da niste ništa uradili"
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije siguran da njegova zemlja može postati članica EU sljedećih pet do sedam godina, te da je Europska unija na posljednjem summitu pokazala da gleda samo svoje interese.

Prema pisanjima RTS-a, Vučić je rekao da je EU na summitu u Bruxellesu pokazala da može dati status kandidata željenoj zemlji kada su u pitanju njeni geopolitički interesi.

- Vidjelo se sada da možete dobiti status kandidata da u smislu pripreme niste ništa uradili, kada je to u geopolitičkom interesu EU, a da oni koji su mnogo više učinili kao Sjeverna Makedonija, Albanija i BiH nisu dobili ništa, rekao je Vučić.

Ističući da njegova zemlja mora nastaviti europski put, ali se mora osloniti na vlastite snage, Vučić je rekao da je njegova zemlja pokazala da može ostati na evropskom putu i sačuvati svoja tradicionalna prijateljstva.

Vučić je rekao da nije siguran može li Srbija postati kandidat za EU u sljedećih deset godina.

komentari (0)