Vučić najavio vanredne izbore u Srbiji

On je insistirao da uprkos nizu  javnih demonstracija u kojima se poziva da napusti funkciju, „neće biti Majdana u Beogradu“, misleći na ukrajinsku revoluciju koja je zbacila nepopularni proruski režim u zemlji 2014

Region 15.05.2023, 14:30 16.05.2023, 10:14
Vučić najavio vanredne izbore u Srbiji
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je vanredne izbore nakon masovnih protesta u zemlji.

Odluku o održavanju vanrednih izbora, a koji bi prema riječima srbijanskog predsjednika mogli biti održani najkasnije u septembru,  Vučić će saopštiti 26.maja na mitingu. 

On je insistirao da uprkos nizu  javnih demonstracija u kojima se poziva da napusti funkciju, „neće biti Majdana u Beogradu“, misleći na ukrajinsku revoluciju koja je zbacila nepopularni proruski režim u zemlji 2014.

U Beogradu su u subotu aktivisti blokirali ključni most i autoput u gradu, dok su se velike mase okupile oko zgrade parlamenta u okviru pokreta koji sebe naziva "Srbija protiv nasilja". Vučić je rekao da protesti predstavljaju „uznemiravanje“.

Od tada je najavljena jednomjesečna amnestija, a Srbima je rečeno da predaju ilegalno stečeno oružje ili se suočavaju sa zatvorskom kaznom, piše Politico.eu. 

komentari (0)