Vučić: Pričaju o našoj agresiji koje nigdje nema

On je upitao čime su Srbi uvrijedili Hrvate, pitajući šta su to Srbi uradili i šta on je to rekao, i pitao da li Hrvate "vrijeđaju činjenice o Jasenovcu ili to što se Srbija razvija brže od Hrvatske"...

Region 12.09.2021, 13:26
Vučić: Pričaju o našoj agresiji koje nigdje nema
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o pisanjima hrvatskih medija da je "agresivna Srbija opasnost po Hrvatsku", da "ma koliko pričaju o našoj agresiji koje nigdje nema, koju nisu vidjeli ni u Crnoj Gori, dežurni krivac mora da bude Srbija, a ja sam samo predstavnik te Srbije". 

Vučić je na konferenciji za novinare održanoj nakon otvaranja fabrike Leoni u Kraljevu istakao da Hrvatskoj on ne odgovara kao predsjednik Srbije jer "dobro može" da govori o Drugom svjetskom ratu ali i o ratu u Hrvatskoj devedesetih godina, piše AA. 

Ocijenio je da navodi u Hrvatskoj "nemaju veze sa istinom" i da im "smeta im snažnija Srbija", i dodao da na te napade ne treba odgovarati uvredama, već da bi Srbija trebalo da gura naprijed i da nastavi da radi još više, koliko god da je napadaju.

Vučić je rekao da Hrvatska to radi zato što će ih, "sa onakovom obalom i turizmom", Srbija dostići po BDP.

Povodom izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Vučić želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, Vučić je rekao da "niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, ni Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci".

Dodao je je Đukanovićeva izjava rezultat njegove podsvijesti jer je Đukanović "oduvek želio Crnu Goru bez Srba" i da je to "upravo autoprojekcijom pokazao".

Vučić je istakao da želi Crnu Goru u kojoj će da žive i Srbi i Crnogorci i Albanci i Bošnjaci.

On je upitao čime su Srbi uvrijedili Hrvate, pitajući šta su to Srbi uradili i šta on je to rekao, i pitao da li Hrvate "vrijeđaju činjenice o Jasenovcu ili to što se Srbija razvija brže od Hrvatske".

komentari (0)