Vučić se sastao sa bugarskim predsjednikom Kirilom Petkovim

Predsjednik je zahvalio premijeru Petkovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske

Region 08.02.2022, 15:19
Vučić se sastao sa bugarskim predsjednikom Kirilom Petkovim
© AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Vlade Republike Bugarske Kirilom Petkovim, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju energetske saradnje dvije zemlje, kao i infrastrukturnim i ekonomskim pitanjima od zajedničkog interesa. 

Tom prilikom, Vučić je istakao da je projekat gasovoda Baklanski tok suštinski važan za saradnju i razvoj regiona, a da će početak izgradnje gasnog interkonektora u Dimitrovgradu obezbijediti sigurno snabdijevanje gasom i diversifikaciju izbora snabdijevanja.

Dvojica sagovornika konstatovala su da će završetak izgradnje interkonektora između Srbije, Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbijednosti u regionu.

Predsjednik je zahvalio premijeru Petkovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske.

Petkov je na sastanku sa predsjednikom Republike Srbije predložio i intenziviranje saradnje srbijanskih i bugarskih privrednika i stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, kao i formiranje balkanskih startap kompanija.

- Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na boljem nastupu na trećim tržištima, ali i da razmislimo o stvaranju novog balkanskog centra za informacione tehnologije, poručio je bugarski premijer, javlja AA. 

komentari (0)