Zahtjev crnogorske ministrice zdravlja za liječenje pacijenata u Turskoj

Pojašnjavajući da saradnja Turske i Crne Gore u oblasti zdravstva nudi mogućnosti za poboljšanje postojećih kapaciteta, ministrica je rekla da su sa Turskom 2014. godine potpisali sporazum o saradnji i da je Crna Gora spremna za dalji razvoj postojeće saradnje...

Region 06.10.2021, 10:16 06.10.2021, 10:41
Zahtjev crnogorske ministrice zdravlja za liječenje pacijenata u Turskoj
© Twitter

Crnogorska ministarica zdravlja Jelena Borovinić-Bojović u izjavi nakon sastanka sa ministrom zdravlja Fahrettinom Kocom najavila je da crnogorska Vlada želi da potpiše sporazum sa Turskom o liječenju crnogorskih pacijenata u toj zemlji.  

Pojašnjavajući da saradnja Turske i Crne Gore u oblasti zdravstva nudi mogućnosti za poboljšanje postojećih kapaciteta, ministrica je rekla da su sa Turskom 2014. godine potpisali sporazum o saradnji i da je Crna Gora spremna za dalji razvoj postojeće saradnje.

Objašnjavajući da predlažu osnivanje zajedničkog radnog odbora za saradnju, crnogorska ministrica je dodala da vlada dijeli iskustvo sa turskim Ministarstvom zdravlja kroz razne projekte kao što su odlazak crnogorskih ljekara na usavršavanje u Turskoj, stipendiranju studenata medicine, sarađivanje u borbi protiv pandemije Covid-19 i nabavke vakcina.

Borovinić -Bojović je podvukla da su posebno zainteresovani za liječenje određenog broja crnogorskih pacijenata u Turskoj, čiji će se broj utvrditi dogovorom, te otvaranje bolničkih kapaciteta Crne Gore na korištenje turskoj vladi prema potrebama Turske.

Ministrica Borovinić-Bojović zahvalila je Turskoj na dosad učinjenom na poboljšanju zdravstvenog sistema Crne Gore.

komentari (0)