Zastava Maroka istaknuta na tvrđavi u Novom Pazaru: "Navijamo srcem za njih"

Tako je danas grupa ljubitelja i navijača reprezentacije Maroka u Novom Pazaru na Novopazarskoj tvrđavi poznatoj kao "Bedem" okačila zastavu Maroka, dugačku više od sedam i široku više od pet metara

Region 13.12.2022, 14:46 13.12.2022, 14:59
Zastava Maroka istaknuta na tvrđavi u Novom Pazaru: "Navijamo srcem za njih"
© AA

Ljubitelji fudbala u Novom Pazaru, najvećem gradu srbijanske regije Sandžak, okačili su zastavu Maroka čime su jasno pokazali za koga navijaju u polufinalnim utakmicama Svjetskog prvenstva u Kataru, piše Anadolija.

Novopazarci su s velikom pažnjom pratili dosadašnji tok Mundijala, a u ugostiteljskim obektima se tokom mečeva uvijek tražilo mjesto više. Tako su stanovnici grada na obalama rijeka Raške i Jošanice prvo navijali za Srbiju pa redom za komšije, reprezentaciju Hrvatske, Saudijsku Arabiju, Japan, Njemačku, Portugal...

Malo ko je na samom početku Mundijala poklanjao pažnju timu Maroka i vjerovao u njihov podvig.

Već remijem s vicešampionom svijeta, fudbaleri Maroka počeli su da privlače pažnju sportske javnosti u Novom Pazaru. Pobjede nad Belgijom i Kanadom i plasman među šesnaest najboljih ekipa, slavlje fudbalera s njihovim porodicama i zastavama Palestine bili su dovoljni da Maroko stekne hiljade navijača u gradu na jugozapadu Srbije.

Pobjede nad Španijom i Portugalom i historijski usjpeh doveli su do toga da u Novom Pazaru ljubitelji fudbala navijaju da Maroko postane novi osvajač Svjetskog prvenstva.

Tako je danas grupa ljubitelja i navijača reprezentacije Maroka u Novom Pazaru na Novopazarskoj tvrđavi poznatoj kao "Bedem" okačila zastavu Maroka, dugačku više od sedam i široku više od pet metara, kako bi poslali poruku podrške pred sutrašnji polufinalni meč koji Maroko igra protiv aktuelnog prvaka svijeta, reprezentacije Francuske.

Novopazarci su jednoglasni u tome koga podržavaju i za koju reprezentaciju navijaju u polufinalnim mečevima prvenstva.

- Za Maroko se ne navija samo zato jer su naša braća po vjeri, već i zato što su tako dobar tim. Kod njih nema sujete, to je ekipa i verujem da će ih nagrada sa za sve što su prikazali stići prvo u polufinalu s Francuzima, a potom i u finalu, vjerujem s Hrvatskom. Moji prijatelji na društvenim mrežama i ja ovih dana masovno dijelimo sadržaje u vezi reprezentacije Maroka. Baš su nas sve kupili onim što su na terenu i van njega. Navijamo srcem za Maroko, kaže Novopazarac Dženis Hoćanin.

Njegov sugrađanin Amer Crnovšanin smatra da je Maroko - hit Mundijala.

- Reprezentativci Maroka postali su simbol pravih vrijednosti i borbe za Palestinu. Njihovi rezultati posljedica su discipline i igre postignute uz pomoć trenera Valida Regraguia. Sve je fascinantno u vezi s njima, ogromna podrška navijača i porodice. Njima titula nije daleko. Mislim da 95 posto sportske javnosti i ljubitelja fudbala u Novom Pazaru navija za momke iz Maroka, rekao je Crnovršanin.

Mervan Halitović nije vjerovao da Maroko može dalje nakon utakmica u grupi, ali se desila prava senzacija.

- Pokazali su mnogo toga u igri, ali i u odnosu prema timu, zemlji, navijačima, porodicama... Navijam za njih da osvoje titulu, rekao je Halitović.

Prvo polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru igraju večeras u 20 sati Argentina i Hrvatska.

Drugi polufinalni meč u kom se sastaju Francuska i Maroko igra se u srijedu na stadionu Al Bayt s početkom u 20 sati.

komentari (0)