Dobila ime Afra: Beba rođena pod ruševinama stigla u dom svoje porodice

Posvojili su je tetka i tetak i dali joj ime Afra, po njenoj majci koja je preminula nakon poroda pod ruševinama gdje se našla nakon razornih zemljotresa

Svijet 22.02.2023, 10:05
Dobila ime Afra: Beba rođena pod ruševinama stigla u dom svoje porodice
© AA

Beba rođena pod ruševinama u Jenderesu, na sjeveroistoku Sirije, stigla je u dom rođaka. 

Posvojili su je tetka i tetak i dali joj ime Afra, po njenoj majci koja je preminula nakon poroda pod ruševinama gdje se našla nakon razornih zemljotresa.

Djevojčica je puštena iz bolnice nakon što je DNK testom potvrđeno srodstvo s tetkom.

Afra će odrastati bez majke i oca koji su poginuli u zemljotresima koji su 6. februara pogodili jug Turkiye i Siriju. Beba je imala modrice i posjekotine kada je izvučena iz ruševina.

Od bliže rodbine ostali su joj tetka i tetak čija kuća je takođe uništena u zemljotresu. Afra i njena nova porodica privremeno će živjeti u šatoru.

Tetak djevojčice Khalil Sham Sawadi rekao je da je tokom zemljotresa suprugu i djecu uspio izvesti iz kuće i da su se spasili. Međutim, to nije bio slučaj sa porodicom bebe Afre.

Kako je kazao, Afra je sada u dobrom zdravstvenom stanju.

"Afra mi je uspomena od njenog oca. Poginula joj je cijela porodice. Njen otac mi je bio bliži od brata", kazao je Khalil.

Bebu su spasioci pronašli više od 10 sati nakon zemljotresa. Još uvijek je bila pupčanom vrpcom povezana s majkom koja je bila mrtva zajedno sa mužem i još četvero djece.

komentari (0)