Istanbul i Baku ušli u 2022. godinu

Doček 2022. godine je organizovan i u brojnim istanbulskim hotelima i restoranima, a u nekim dijelovima grada goste su zabavljali poznati pjevači poput Ozana Dogulua, Edisa te turski DJ-evi

Svijet 31.12.2021, 23:29 31.12.2021, 23:48
Istanbul i Baku ušli u 2022. godinu
© AA

Stanovnici Istanbula zajedno s turistima iz brojnih zemalja svijeta dočekali su 2022. godinu na istanbulskom Trgu Taksim, kao i drugim poznatim lokacijama kao što su Besiktas, Kadikoy i Beyoglu. 

Okupljeni su zajedno odbrojavali posljednje sekunde 2021. godine te uz vatromet ušli u Novu godinu. Doček 2022. godine je organizovan i u brojnim istanbulskim hotelima i restoranima, a u nekim dijelovima grada goste su zabavljali poznati pjevači poput Ozana Dogulua, Edisa te turski DJ-evi.

Nova godina, ne tako spektakularno kao u godinama prije pandemije, dočekana je i u drugim turskim gradovima, javlja AA. 

U novu 2022. godinu spektakularno je ušao Azerbejdžan. Ulice i trgovi Bakua, glavnog grada Azerbejdžana, već danima su ukrašeni i gradom vlada prava praznična atmosfera.

Hiljade Azerbajdžanaca okupljenih u Nacionalnom parku na obali Kaspijskog mora spektakularnim vatrometom dočekali su novu godinu.

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev čestitao je građanima Novu godinu i Dan solidarnosti Azerbejdžanaca u svom obraćanju naciji, nekoliko minuta prije Nove godine.

/Istanbul


/Istanbul

/Baku

/Baku

/Baku

komentari (0)