Lavrov u Ankari: " Javnost vrlo dobro zna ciljeve naših vojnih operacija i mi ćemo te ciljeve postići“

Jedna od tema sastanka s turskim kolegom bila je i situacija u Siriji

Svijet 08.06.2022, 12:48 08.06.2022, 13:02
Lavrov u Ankari: " Javnost vrlo dobro zna ciljeve naših vojnih operacija i mi ćemo te ciljeve postići“
© AA

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas u Ankari da ukoliko je ukrajinska strana spremna na uklanjanje mina radi koridora kroz Crno more, na to je spremna i njegova zemlja. 

Lavrov je, na konferenciji za novinare nakon sastanka s turskim kolegom Mevlutom Cavusogluom, kazao kako njegova zemlja pridaje veliku važnost naporima turskih prijatelja za crnomorski koridor, te kako je ta tema važna.

- Ukoliko je ukrajinska strana spremna na uklanjanje mina radi koridora kroz Crno more, spremna je i Rusija. Spremni smo na sve aktivnosti s ciljem osiguranja brodova koji isplove iz ukrajinskih luka. Spremni smo to razmatrati i s našim turskim sagovornicima, podvukao je Lavrov.

Osvrnuvši se i na rat u Ukrajini, Lavrov je poručio kako "javnost vrlo dobro zna ciljeve naših vojnih operacija i mi ćemo te ciljeve postići“.

Jedna od tema sastanka s turskim kolegom bila je i situacija u Siriji.

- Uzimamo u obzir osjetljivost naših turskih prijatelja u vezi s prijetnjama koje predstavljaju strane sile na (sirijskim) granicama, rekao je Lavrov, te dodao: "Sjedinjene Američke Države na nelegitiman način hrane neke organizacije (u Siriji).“

komentari (0)