Milanović na sastanku sa Erdoganom u New Yorku: U Hrvatskoj niko ne zagovara politiku odcjepljenja Mostara i Hercegovine

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan razgovarao je sa predsjednicima Hrvatske i Slovenije, Zoranom Milanovićem i Borut Pahorom u New Yorku, gdje učestvuje na 76. zasjedanju Generalne skupštine UN-a.

Svijet 21.09.2021, 21:42
Milanović na sastanku sa Erdoganom u New Yorku: U Hrvatskoj niko ne zagovara politiku odcjepljenja Mostara i Hercegovine

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, sastao se u New Yorku, gdje učestvuje na 76. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom. 

Sastanku su, javlja AA, prisustvovali turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar kulture i turizma Republike Turske Mehmet Nuri Ersoy, ministar odbrane Hulusi Akar te ministar trgovine Mehmet Mus a sastanci su bili zatvoreni za medije. 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je, nakon bilateralnog sastanka sa turskim predsjednikom Recep Tayyip Erdoganom, razgovarao sa medijima prilikom čega je kazao da je prijateljski razgovarno o Bosni i Hercegovini. 


- Ono što govorim javno, govorim i na takvim sastancima. Na sastanku je sa turske strane bio ministar vanjskih poslova i ministar odbrane, vrlo visoka i jaka delegacija. Ne znam koja država je došla u jačem sastavu u New York, rekao je Milanović. 


Također je istakao kako je razgovor sa turskim predsjednikom bio vrlo ugodan te dodao da je naglasio turskom predsjedniku "da se u Hrvatskoj niko ne razmeće pričama da će se Mostar i Hercegovina odcijepiti". 

- Ono što sam naglašavao Erdoğanu je da u Hrvatskoj nema baš nikoga tko će se razmetati pričama da će se Mostar i Hercegovina odcijepiti, što čujemo od nekih drugih za neke druge dijelove Bosne i Hercegovine. I to nije pametno i potrebno. U Hrvatskoj nitko ne zagovara takvu politiku i takve ishode, niti tako misli, istaknuo je Milanović, prenose hrvatski mediji. 
 

komentari (0)