Od 6. augusta Italija uvodi obavezne covid-propusnice: U restorane, bioskope i teretane samo vakcinisani

U Italiji je u porastu broj novozaraženih koronavirusom, čemu doprinosi ubrzano širenje delta varijante. Protekle sedmice broj zaraženih je udvostručen, a u četvrtak je prijavljeno više 5.000 novih slučajeva...

Svijet 23.07.2021, 11:03
Od 6. augusta Italija uvodi obavezne covid-propusnice: U restorane, bioskope i teretane samo vakcinisani
© AA

U pokušaju da suzbije novi val koronavirusa Italija od 6. avgusta uvodi obavezne covid-propusnice za ulazak u restorane, bioskope i teretane. 

Time je postala još jedna od evropskih zemalja koje pojačavaju pritisak na vlasnike restorana i u nastojanjima da smanje četvrti pandemijski val.

Ovom odlukom će osobe starije od 12 godina, koje su primile bar jednu dozu vakcine, moći posjetiti brojna mjesta u zemlji, uključujući restorane, bioskope, teretane, prenosi AA. 

Međutim, nakon neslaganja unutar vladajuće koalicije, propusnica neće biti potrebna za transport. 

U Italiji je u porastu broj novozaraženih koronavirusom, čemu doprinosi ubrzano širenje delta varijante. Protekle sedmice broj zaraženih je udvostručen, a u četvrtak je prijavljeno više 5.000 novih slučajeva.

U toj zemlji je od početka pandemije zaraženo više od 4,3 miliona osoba, a oko 128.000 je preminulo od posljedica bolesti COVID-19. Polovina italijanskog stanovništva je potpuno vakcinisana.

komentari (0)