Palestinska telekomunikacijska kompanija: Prekinute usluge telekomunikacija i interneta u Pojasu Gaze

Palestinski Crveni polumjesec saopćio je da je izgubio kontakt sa članovima posade u Gazi

Svijet 27.10.2023, 21:48
Palestinska telekomunikacijska kompanija: Prekinute usluge telekomunikacija i interneta u Pojasu Gaze
© AA

Komunikacijske i internetske usluge u Pojasu Gaze potpuno su prekinute večeras usljed teškog izraelskog bombardovanja napojnih vodova, tornjeva i mreža, saopćio je provajder usluga, javlja Anadolu.

Palestinska telekomunikaciona kompanija je u saopćenju navela da su usluge fiksne, bežične i internet komunikacije potpuno prekinute usred intenzivnog izraelskog bombardovanja na linijama sa Zapadnom obalom, na tornjevima i mrežama.

Ooredoo Palestine, operater mobilne mreže na Zapadnoj obali, također je u odvojenom saopćenju naveo da su njegove usluge mobilne telefonije u potpunosti odsječene od Pojasa Gaze.

Prema izvorima u palestinskom Ministarstvu komunikacija i informacionih tehnologija, došlo je do naglog zaustavljanja usluga iz Pojasa Gaze.

Uporedo s tim, Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopćilo je da je potpuno izgubilo kontakt s operacijskom sobom u Pojasu Gaze i sa svim članovima tima koji tamo rade.

Izrazilo je duboku zabrinutost u vezi sa pružanjem usluga hitne pomoći u Pojasu Gaze, posebno zbog toga što ovaj prekid utiče na centralne komunikacijske usluge i otežava dolazak vozila hitne pomoći povrijeđenima.

komentari (0)