Veliki broj Palestinaca ubijen u izraelskim napadima na Gazu tokom noći

Izraelska vojska izvela je napade na Rafah i Khan Younis na jugu Gaze kao i na izbjegličke kampove Nusayrat i Jabalia i kvartove Shucaiyye i Tuffah

Svijet 04.12.2023, 12:26 07.12.2023, 10:32
Veliki broj Palestinaca ubijen u izraelskim napadima na Gazu tokom noći
© AA

Veliki broj Palestinaca ubijen je u napadima koje je izraelska vojska izvela na Pojas Gaze zračnim, kopnenim i pomorskim putem tokom cijele noći.

Uprkos pozivima svijeta na prekid vatre, Izrael nastavlja svoje napade na Pojas Gaze.

Prema vijestima zvanične palestinske agencije WAFA, najmanje tri osobe su ubijene u napadu izraelske vojske koja je bombardovala kuću u gradu Rafah na jugu Pojasa Gaze.

Pod ruševinama ima još mrtvih i povrijeđenih, piše AA. 

Najmanje devet osoba je ubijeno, a više povrijeđeno u napadu koji je izvela izraelska vojska na naselje Tennur u gradu Rafahu.

Najmanje tri osobe su ubijene, a veliki broj je povrijeđen usljed bombardovanja izraelskih ratnih aviona različitih tačaka u centru grada Khan Younis.

U napadu koji je izraelska vojska izvela na ulaz u krug bolnice "Kemal Advan", koji se koristi kao sklonište za više od 10.000 Palestinaca na sjeveru Pojasa Gaze, ubijene su četiri osobe, a devet je ranjeno, navedeno je.

U napadima koje su izraelski ratni avioni i artiljerija izveli na izbjegličke kampove Nusayrat i Jabalia i naselja Shucaiyye i Tuffah, ubijena su tri člana civilne zaštite i mnogo ljudi, uglavnom djece i žena, a mnogi drugi su ranjeni.

Izraelska vojska, koja je pokrenula kopneni napad na Khan Younis na jugu, kao i na sjeveru Pojasa Gaze, objavila je da je pogodila oko 200 mjesta u Gazi tokom cijele noći.

komentari (0)