MVP Rusije: Smatramo da bi bila ispravna odluka da se oslobodi Ratko Mladić iz humanitarnih razloga

VIJESTI 15.09.2022, 15:13
MVP Rusije: Smatramo da bi bila ispravna odluka da se oslobodi Ratko Mladić iz humanitarnih razloga
© AA

Maria Zakharova, glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije, reagovala je na informacije o lošem zdravstvenom stanju ratnog zločinca Ratka Mladića koji je 2017. godine osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida i ratnog zločina u Bosni i Hercegovini.

Na društvenoj mreži Twitter napisala je da su vidjeli medijske izvještaje o hospitalizaciji Ratka Mladića u Hagu zbog naglog pogoršanja njegovog zdravlja.

"Smatramo da bi bila ispravna odluka da Rezidualni mehanizam oslobodi Ratka Mladića iz humanitarnih razloga", napisala je Zakharova, prenosi AA.

Ratni zločinac Ratko Mladić koji je 2017. godine osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida i ratnog zločina u Bosni i Hercegovini zbog upale pluća prevezen je ranije ovog mjeseca u bolnicu u Hagu, u kojem izvršava zatvorsku kaznu.

Ratko Mladić, komandant nekadašnje Vojske Republike Srpske, 2017. godine osuđen je na doživotnu kaznu, na koju je uložio žalbu. U junu 2021. godine pravosnažno je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici i drugih zločina u Bosni i Hercegovini.

komentari (0)