Schmidt o izborima u BiH: Komšić je hrvatski predstavnik, ali su ga birali Bošnjaci

Visoki predstavnik je dodao i kako je hrvatski dio stanovništva dodatno smanjem iseljavanjem te da se osjeća nedovoljno predstavljenim u "kompliciranim državnim strukturama"...

VIJESTI 06.09.2021, 11:34
Schmidt o izborima u BiH: Komšić je hrvatski predstavnik, ali su ga birali Bošnjaci
© AA

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt je na konferenciji o izbornom sistemu u BiH održanoj u Njemačkoj, kazao kako je Željko Komšić hrvatski predstavnik u državnom predsjedništvu, ali da su ga više birali Bošnjaci nego Hrvati. 

- Koliko je sistem kompliciran, pokazuje i činjenica da je predstavnik Hrvata Čović izgubio u sučeljavanju s Komšićem, rekao je Schmidt. 

Visoki predstavnik je dodao i kako je hrvatski dio stanovništva dodatno smanjem iseljavanjem te da se osjeća nedovoljno predstavljenim u "kompliciranim državnim strukturama". 

- Hrvatima se mora dati mogućnost da se osjećaju zastupljenima, a ne da sve skupa završi recimo nekim oblikom bojkotiranja izbora. Sada se postavlja pitanje kako organizirati izborno pravo tako da se država ne podijeli na tri entiteta. Kada bi se to dogodilo, teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine bi bio snažno doveden u pitanje, kazao je Schmidt. 

komentari (0)