Đaci svih kantona u Federaciji BiH krenuli u škole

Na osnovu odluke Vlade Kantona Sarajevo nastava se počela odvijati 1. septembra u učionicama uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera iz preporuka Federalnog kriznog štaba

BiH 06.09.2021, 09:17 06.09.2021, 09:33
Đaci svih kantona u Federaciji BiH krenuli u škole
© AA

Nakon što su se 1. septembra školarci vratili u klupe u četiri kantona Federacije Bosne i Hercegovine, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskog, Bosanskopodrinjskom i Kantonu Sarajevo, danas su u klupama đaci i u preostalih šest kantona.

U Federaciji BiH, jednom od dva bh. entiteta, prošlog ponedjeljka nastava je počela u samo četiri kantona, dok je u ostalim kantonima odlučeno da se u školu krene sa jednom sedmicom zakašnjenja, javlja AA. 

Na osnovu odluke Vlade Kantona Sarajevo nastava se počela odvijati 1. septembra u učionicama uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera iz preporuka Federalnog kriznog štaba.

Školsko zvono danas se čulo i u školama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, Posavskog, Zapadnohercegovačkog, Srednjobosanskog, Unsko-sanskog i Kantona 10, čime su đaci u klupama na području cijele Federacije BiH.

komentari (0)