BiH: Danas oblačno s kišom, tokom vikenda smanjenje oblačnosti

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda saopćeno je da se danas u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove

BiH 03.05.2024, 09:49 16.05.2024, 14:18
BiH: Danas oblačno s kišom, tokom vikenda smanjenje oblačnosti
© AA

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove, a smanjenje oblačnosti i sunčano vrijeme očekuje se tokom vikenda. 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda saopćeno je da se danas u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, piše AA. 

U subotu se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom u Bosni. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i deset stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U ponedjeljak će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

komentari (0)