Centru "Safet Zajko" potrebni volonteri za pomoć pakovanja robe za Turkiye i Siriju

Za vikend su skladišni prostor Centra “Safet Zajko” pristigle velike količine doniranih artikala, koje je neophodno što prije sortirati

BiH 13.02.2023, 14:00 13.02.2023, 15:11
Centru "Safet Zajko" potrebni volonteri za pomoć pakovanja robe za Turkiye i Siriju
© Civilna zaštita Novi Grad Sarajevo

Veliki broj građana odazvao se akciji prikupljanja pomoći narodu Turkiye i Sirije, koju je organizovala Civilna zaštita Novi Grad Sarajevo.

Za vikend su skladišni prostor Centra “Safet Zajko” pristigle velike količine doniranih artikala, koje je neophodno što prije sortirati, kako bi se dalje rasporedili u zemljotresom pogođena područja.

Iz civilne zaštite pozivaju volontere da se priključe ovoj humanoj misiji i pomognu u pakovanju humanitarne pomoći. Svi zainteresirani se mogu javiti u sjedište službe u Centru “Safet Zajko” od 08 do 16:30h, kako bi dali svoj doprinos u sortiraju pristigllih artikala.

Akcija prikupljanja osnovnih životnih namirnica, odjeće, obuće, deka, vreća za spavanje, hrane za bebe, higijenskih i drugih potrepština trajat će do srijede, 15. februara.

Iz civilne zaštite pozivaju građane da po mogućnosti na paketima ili kesama označe artikle koje dostavljaju, kako bi volonteri na efikasniji i brži način mogli sortirati robu.

Građane koji žele donirati hranu, pozivaju da to bude konzervirana hrana i drugi prehrambeni artikli sa dužim rokom trajanja.

komentari (0)