Cvijanović, Komšić i Bećirović razgovarali sa Cholletom

Razgovarano je i o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu globalne situacije

BiH 02.02.2023, 13:03 03.02.2023, 13:53
Cvijanović, Komšić i Bećirović razgovarali sa Cholletom
© Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović,  Željko Komšić i Denis Bećirović sastali su se u Washingtonu s dužnosnicima američkog State Departmenta.

Na sastanku kojem su prisustvovali savjetnik američkog State Departmenta Derek Chollet i specijalni predstavnik za zapadni Balkan Gabriel Escobar iskazana je potpora SAD-a članstvu Bosne i Hercegovine u NATO-u.

Prema pisanju Aljazeere, u saopštenju State Departmenta ističe se da su suverenitet, teritorijalni integritet, multietnički karakter i integracija Bosne i Hercegovine u euroatlantske institucije od ključne važnosti.

Tom prilikom, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su izrazili opredijeljenost ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući saradnju u oblasti sigurnosti. 

Tokom sastanka sa višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Derekom Cholletom razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu globalne situacije. 

Na sastanku je istaknut značaj blagovremene implementacije izbornih rezultata, u cilju što efikasnijeg suočavanja sa socio-ekonomskim izazovima, navodi se u saopštenju Predsjedništva BiH.

komentari (0)