Džaferović nakon radne večere sa Đukanovićem: BiH i Crna Gora međusobno se podržavaju na putu članstva u EU-u

Džaferović je zajedno sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem bio gost na radnoj večeri koju je u Podgorici priredio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović...

BiH 04.06.2021, 09:08 04.06.2021, 10:08
Džaferović nakon radne večere sa Đukanovićem: BiH i Crna Gora međusobno se podržavaju na putu članstva u EU-u
© AA

Crna Gora podržava evropski put BiH, kao cjelovite i demokratske zemlje, na bazi Dejtonskog sporazuma, uz poštovanje ravnopravnosti svakog građanina, na svakom pedlju BiH, poručio je sinoć član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. 

Džaferović je zajedno sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem bio gost na radnoj večeri koju je u Podgorici priredio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Džaferović je nakon završene radne večere kazao da BiH i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja, piše AA. 

- Razgovarali smo o važnim pitanjima za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru i za ukupan region. BiH i Crna Gora su prijateljske države, nemaju otvorenih pitanja. Sutra (op.a u petak) ćemo na službenim sastancima razgovarati kako unaprijediti naše bilateralne odnose, kako ubrzati naš evropski put. Crna Gora je članica NATO saveza i razgovarat ćemo kako ubrzati NATO put BiH, jer članstvo u EU i NATO su dva vanjsko politička cilja BiH, kazao je Džaferović.

On je poručio da Crna Gora podržava evropski put BiH, kao cjelovite i demokratske zemlje, na bazi Dejtonskog sporazuma, uz poštovanje ravnopravnosti svakog građanina, na svakom pedlju BiH.

- Također, BiH podržava evropski put Crne Gore i NATO članstvo. Podržavamo izgradnju skladnog, multietničkog društva i put relaksacije etničkih odnosa u Crnoj Gori i ravnopavnosti svih koji žive u Crnoj Gori. Ova posjeta je došla nakon poznatih dešavanja koja smo imali priliku da vidimo kada je bio poziv za predsjednika Crne Gore da dođe u BiH. Čekali smo priliku da prođe vrijeme korone i čekali smo priliku da dođemo u goste kod predsjednika Đukanovića i vlasti Crne Gore, kazao je Džaferović.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić jučer su otputovali u službenu posjetu Crnoj Gori. Oni će tokom sutrašnjeg dana imati zajedničke i odvojene susrete s nizom zvaničnika iz političkog, vjerskog i kulturnog života Crne Gore.

Planirana je i konferencija za novinare Komšića, Džaferovića i Đukanovića.

Džaferović će posjetiti i Rožaje, gdje će biti gost Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

komentari (0)