Džaferović o prihvatanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici: " To je izuzetno važan čin"

"Austrija je prijateljska država sa kojom nas čvrsto vezuju historijske, kulturne i brojne druge veze. Ovaj čin vidim u svjetlu posvećene i prijateljske borbe Austrije za evropsku budućnost Bosne i Hercegovine", kazao je, između ostalog, Džaferović.

BiH 07.07.2022, 16:58 07.07.2022, 17:01
Džaferović o prihvatanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici: " To je izuzetno važan čin"
© AA

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovini Šefik Džaferović pozdravio je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u austrijskom parlamentu, piše AA. 

- Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici predstavlja izuzetno važan čin. Zahvaljujem svim poslanicima u austrijskom parlamentu koji su odali poštovanje žrtvama i osudili izvršioce genocida. I nakon 27 godina, Srebrenica je otvorena rana", naveo je Džaferović, te dodao: "Prihvatanje činjenica utvrđenih u presudama međunarodnih sudova je put ka obnovi povjerenja i izgradnji mirne budućnosti. Austrija je prijateljska država sa kojom nas čvrsto vezuju historijske, kulturne i brojne druge veze. Ovaj čin vidim u svjetlu posvećene i prijateljske borbe Austrije za evropsku budućnost Bosne i Hercegovine."

komentari (0)