Džaferović uputio telegram saučešća povodom pogibije Elmire Sefo u zemljotresu

Djevojka je smrtno stradala nakon što se stijena obrušila na kuću u Stocu

BiH 23.04.2022, 10:28
Džaferović uputio telegram saučešća povodom pogibije Elmire Sefo u zemljotresu
© AA

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća povodom smrti Elmire Sefo (27) koja je tragično stradala u snažnom zemljotresu koji je kasno u petak pogodio područje Stoca. 

- Sa dubokom tugom sam primio vijest o pogibiji Elmire Sefo u zemljotresu koji je pogodio Stolac. Ogromna je tragedija što je ovaj mladi život prerano ugašen. Porodici i prijateljima poginule djevojke upućujem izraze najdubljeg saučešća. Molim Stvoritelja da im ublaži bol i podari strpljenja u ovim izuzetno teškim trenucima, navodi se u poruci Džaferovića.

Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je kasno u petak Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom 16 kilometara od Stoca. U zemljotresu je preminula jedna djevojka, a riječ je o 27-godišnjoj Elmiri Sefo, koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u mostarsku bolnicu. 

Djevojka je smrtno stradala nakon što se stijena obrušila na kuću u Stocu. Roditelji djevojke i sestra lakše su povrijeđeni. U Stocu je povrijeđeno još nekoliko osoba, a u gradovima Hercegovine pričinjena je materijalna šteta na mnogim objektima.

Federalni hodrometeorološki zavod (FHMZ) BiH objavio je jutros da je u toku noći registrovano još osam zemljotresa od koja je najjači bio magnitude 4,4 po Richteru, registrovan u 4.20 sati. Prema podacima FHMZ, posljednji je registrovan u 8.20 sati na području Hercegovine i bio je jačine 2,7 stepeni po Richteru.

Večerašnji zemljotres jačine 5,6 stepeni Richterove skale, sa epicentrom u okolini Stoca peti je najjači zemljotres ikada izmjeren na tlu Bosne i Hercegovine i najjači u posljednjih 50 godina u toj zemlji.

Zemljotres u petak u 23.07 sati, osim u Bosni i Hercegovini, osjetio se čak i u Trstu, u Italiji, nekoliko stotina kilometara od epicentra, kao i u Hrvatskoj, cijeloj Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Albaniji, piše AA. 

komentari (0)