Dodik: "Ako dođe do intervencije NATO-a, pozvat ćemo naše prijatelje"

Na RS se osvrnuo jučer i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji je istakao da će najmoćnije zemlje svijeta tražiti njen nestanak do proljeća

BiH 14.10.2021, 09:42
Dodik: "Ako dođe do intervencije NATO-a, pozvat ćemo naše prijatelje"
© AA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik istakao je kako će se za svoje ciljeve boriti politički te da ukoliko dođe do reakcije NATO-a, pozvat će prijatelje koji ih, kako je rekao, neće ostaviti na cjedilu.  Dodik je kazao i da će se RS braniti donošenjem propisa, poput povlačenja saglasnosti za Oružane snage BiH.

- Ukoliko bude potrebno, branit ćemo se našim snagama. Ako dođe do toga da kažu da će NATO intervenisani, mi ćemo zatražiti pomoć naših prijatelja koji su nam jasno i glasno rekli da oni svoje prijatelje nikada ne ostavljaju na cjedilu, kaže Dodik.

Na RS se osvrnuo jučer i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je, povodom nereda na Kosovu, boravio u hitnoj posjeti Raškoj, gdje se sastao sa Srbima na Kosovu. Tom prilikom kazao je kako je pred Srbijom težak period i da će najmoćnije zemlje svijeta tražiti nestanak Republike Srpske prije proljeća.

- Sve to pada na pleća Srbije, a sve to rade najmoćnije zemlje svijeta, dodao je Vučić te istakao kako se iza jučerašnjeg upada specijalaca ROSU-a u Sjevernoj Mitrovici i Zvečana stoje zapadne sile. O kojoj zemlji je riječ, Vučić nije želio komentarisati, ali je istakao da se radi o državama Kvinte, te da ta zemlja ne pripada Evropskoj uniji.

komentari (0)