Dodik: "Molim Boga da ponovo dođe Trump"

Dodik se dotakao i odbijanja Vijeća Evrope da Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata ističući da je razlog tome kako bi stranci mogli i dalje odlučivati u BiH

BiH 27.06.2022, 12:12 28.06.2022, 11:24
Dodik: "Molim Boga da ponovo dođe Trump"
© AA

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik kazao je da Srbi u Bosni i Hercegovini čekaju pravo vrijeme da ostvare svoje planove o otcjepljenju i da nikada od toga nisu odustali.

- Nikada nismo odustali od toga da Republika Srpska bude ono što je bila 9. januara 1992. godine. Mi smo republiku formirali kao svoju državu i to je ono što nama treba", rekao je Dodik.

Govoreći u Modriči na obilježavanju vojne operacije Koridor iz 1992. godine Dodik je kazao kako prvi put u historiji Srbi čekaju vrijeme, prenosi Index.hr. , piše Hina.

- Moramo biti strpljivi, razumjeti vrijeme. Europa neminovno dolazi u konfuziju, do svojih unutarnjih problema. Molim se Bogu da ponovo u Americi dođe Donald Trump, dodao je Dodik.

Dodik se dotakao i odbijanja Vijeća Evrope da Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata ističući da je razlog tome kako bi stranci mogli i dalje odlučivati u BiH i da bi „Christian Schmidt i tri suca Ustavnog suda određivali sudbinu“

komentari (0)