Građani Sarajeva danonoćno donose pakete pomoći

Gotovo svi punktovi za prijem pomoći u Sarajevu od jutra do mraka ispunjeni su dobronamjernim građanima koji donose pomoć

BiH 12.02.2023, 17:03 12.02.2023, 17:32
Građani Sarajeva danonoćno donose pakete pomoći
© Balkan News

Sedmog dana od katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili jug Turkiye i sjever Sirije, ne jenjava pomoć koju građani BiH prikupljaju za žrtve zemljotresa. Gotovo svi punktovi za prijem pomoći u Sarajevu od jutra do mraka ispunjeni su dobronamjernim građanima koji donose pomoć.

Među njima su Husein Džananovići i njegova majka Enisa koji su pakete pomoći dovezli na punkt u Centar "Safet Zajko" u organizaciji Civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo. Ova porodica je, kako kažu, emotivno doživjela tragične događaje u Turkiye. Odlučili su donijeti pomoć.

- Odlučio sam da podržim ovu akciju. Tragedija je mene lično jako pogodila jer suosjećam sa tim narodom u Turskoj i Siriji. Sa druge strane, moj mlađi brat je član Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo i on je dole na terenu tako da je to dodatna briga, kaže Husein.

Enisa Džananović danonoćno brine, kako o sinu koji radi na spašavanju u Turkiye, tako i o svima onima koji su stradali i ostali bez krova nad glavom.

- Teško sam ovo doživjela što se desilo s Turskom. Sin mi je dole, suosjećam s tim narodom, stalno pratim sve informacije. Kad smo ovo saznali gledali smo samo gdje da damo, nove stvari smo dovezli koje stoje, nadam se da će doći pomoć i da će se olakšati tom narodu, znamo kroz šta su prošli, rekla je.

Faris Čengić donio je pakete s odjećom za djecu.

- Odlučio sam pomoći kao svaki drugi građanin, svako suosjeća prema bilo kojim ljudima, sada je to Turska, mi smo naklonjeni Turskoj, ali generalno bilo koja katastrofa i bilo koji ljudi treba im pomoći koliko se može. Saznao sam preko medija za ovo i odlučio sam pomoći, imam djecu, moj brat ima djecu i odlučili smo pomoći, sve što su naša djeca prerasla mi smo odlučili donijeti ovdje, kazao je Čengić.

Akcije prikupljanja pomoći u Centru "Safet Zajko" nastavljaju se do srijede.

komentari (0)