Internacionalna Una regata: Krajiškom ljepoticom plovi 110 plovila

Druga etapa tradicionalno je najaktualnija i okupi najviše učesnika

BiH 28.07.2023, 13:24 02.08.2023, 17:01
Internacionalna Una regata: Krajiškom ljepoticom plovi 110 plovila
© AA

 Drugog dana 49. internacionalne Una regate 110 plovila sa oko hiljadu učesnika iz BiH, regije Evrope, Australije i Amerike krenulo je sa Štrbačkog buka ka Bihaću. 

“Ovo je moja prva regata, vrijeme prelijepo, na Štrbačkom buku smo, i za sada je sve super. Jako sam uzbuđena jedva čekam doček u Bihaću. Nadam se da će uz moje roditelje biti i drugi sugrađani da dočekamo skokove u Bihaću“, kaže Nejra Komić, učesnica iz Bihaća.

Druga etapa tradicionalno je najaktualnija i okupi najviše učesnika, piše AA. 

“Kao i svake godine ovo je najmasovnija etapa, 110 plovila krenulo je sa Štrbačkog buka ka Bihaću. Učesnici su iz raznih dijelova svijeta tako da smo još jednom dokazali da smo internacionalna atrakcija na vodi“, kaže Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una.

Dolazak Una regate u Bihać planiran je oko 19 sati, gdje će ih i ove godine dočekati hiljade građana koji će uživati gledajući skokove s Gradskog mosta i zračnog jastuka na poznatom kupalištu Beton u centru grada. Za sve posjetitelje večeras je besplatan ulaz na rok koncert na Gradskoj otoci.

Regata sutra starta iz naselja Kostela ka Bosanskoj Krupi gdje će navečer biti svečano zatvaranje i proglašenje najmlađih učesnika i “Unskog neptuna“ i “Unske sirene“.

komentari (0)