Krišto se sastala sa Vučićem: Najavljeno otvaranje nove aviolinije Beograd-Mostar

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto da BiH želi imati dobru i konstruktivnu saradnju s Republikom Srbijom i rješavati otvorena pitanja u dobroj vjeri i dijalogom jer je to jedini put za kreiranje stabilnog i sigurnog okruženja

BiH 17.01.2024, 13:30 18.01.2024, 16:09
Krišto se sastala sa Vučićem: Najavljeno otvaranje nove aviolinije Beograd-Mostar
© VMBiH

 Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je u Davosu sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem o unapređenju bilateralnih i regionalnih odnosa u ozračju integracija u Europsku uniju (EU).

Krišto je kazala da se razgovaralo o brojnim prioritetima, ocjenjujući da je razgovor bio veoma prijatan i konstruktivan. Naglasila je da su dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije veoma važni za obje države, ali i cjelokupnu regiju.

Dodala je da BiH želi imati dobru i konstruktivnu saradnju s Republikom Srbijom i rješavati otvorena pitanja u dobroj vjeri i dijalogom jer je to jedini put za kreiranje stabilnog i sigurnog okruženja, što su temeljni preduvjeti za ekonomski napredak, koji je u zajedničkom interesu i od osobite važnosti za obje države.

Naglasila da se raduje službenoj posjeti Beogradu. Istovremeno, potvrđeno je da će izaslanstvo Republike Srbije sletjeti na aerodrom u Mostar zbog učešća na Mostarskom sajmu u aprilu ove godine, čime će se službeno obilježiti otvaranje linije Beograd-Mostar, piše AA. 

komentari (0)