Ministar trgovine Turkiye Muş se sastao sa turskim biznismenima u BiH

Ministar Muş učestvovao je danas na 11. Sarajevo Business Forumu nakon čega se sastao sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcem i premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

BiH 11.05.2022, 19:59 11.05.2022, 20:40
Ministar trgovine Turkiye Muş se sastao sa turskim biznismenima u BiH
© Yunus Demirbaş/Balkan News

Ministar trgovine Republike Turkiye Mehmet Muş, koji sa delegacijom Republike Turkiye učestvuje na 11. Sarajevo Business Forumu, sastao se danas sa turskim biznismenima koji djeluju u Bosni i Hercegovini. 

Turski biznismeni sa investicijama u Bosni i Hercegovini prisustvovali su sastanku održanom na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, čiji je domaćin bio Hasan Topaloğlu, predsjedavajući Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom (DEIK) Tursko-bosanskohercegovačko poslovno vijeće. Na sastanku prisustvovali su ambasador Turske u Sarajevu Sadık Babür Girgin, predsjednik DEIK-a Topaloğlu, rektor IUS-a prof. dr. Ahmet Yıldırım, predsjednik Privredne komore Istanbula (ITO) Šekib Avdagić. 

Podsjetimo, Muş se danas  sastao i sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Stašom Košarcem i premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem.

komentari (0)