Na IUS-u održano testiranje za stipendije

BiH 26.03.2022, 13:22 27.03.2022, 11:42
Na IUS-u održano testiranje za stipendije
© Balkan News

Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) danas se održava ispit za ostvarivanje stipendija.

Stotine studenata iz raznih gradova širom Bosne i Hercegovine, ali i drugih zemalja studira na ovom univerzitetu, koji je mnogo puta izabran kao najbolji privatni univerzitet.

IUS svojim studentima pored dobrog obrazovanja nudi i mnoge druge mogućnosti i aktivnosti, kao što razni kursevi i sportska takmičenja.

U razgovoru za Balkan News rektor IUS-a Ahmet Yildirim rekao je da IUS svojim studentima prije svega nudi dobro obrazovanje, a onda i ostale aktivnosti. Osim toga, mnogo su, kaže rektor, zadovoljni interesovanjem mladih za IUS, kao i njihovim prijavama za prijemni ispit koji se održava danas.

- Zadovoljni smo interesovanjem mladih za IUS. Svaki dan se povećava broj i bosanskohercegovačkih i turskih studenata, kazao je rektor.

Dodao je i da se mnogo studenta školuje na ovom univerzitetu, te da rade na otvaranju novih odsjeka i povećanju broja studenata.

 - Naša najvažnija očekivanja za budućnost su da imamo infrastrukturu koja će nam omogućiti kvalitetnije obrazovanje, otvaranje novih odsjeka i služenje miru u svijetu. Ono što IUS razlikuje od drugih lokalnih univerziteta jeste to što se studenti iz cijelog svijeta sastaju na jednom mjestu. Trenutno imamo studente iz 45 različitih zemalja. Kako se njihov broj bude povećavao, kako se budu upoznavali, na taj način će služit miru u svijetu, zaključio je rektor za Balkan News.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je fondacijski univerzitet osnovan 2003. godine, a smješten je u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Osnovan je od strane Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, a sastoji se od od pet fakulteta i 21 studijskog programa te posjeduje vlastiti, moderno opremljeni kampus. IUS primjenjuje četverogodišnji sistem obrazovanja, usklađen sa bolonjskim procesima.


 

Balkan News

komentari (0)