Komšić u Mostru posjetio članove porodice stradale Elmire Sefo

BiH 23.04.2022, 12:09 23.04.2022, 12:14
 Komšić u Mostru posjetio članove porodice stradale Elmire Sefo
© AA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je danas u bolnici "Safet Mujić" u Mostaru članove porodice Elmire Sefo stradale u sinoćnjem zemljotresu u Stocu.

Komšić je izrazio najdublje saučešće porodici stradale, navodeći kako je u ovim trenucima teško pronaći riječi utjehe zbog gubitka jednog mladog života.

Član Predsjedništva BiH poželio je povrijeđenima brz oporavak, uz želje da smognu snage u bolu zbog gubitka voljene osobe.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nakon ove posjete, posjetiće i Stolac koji je jedan najteže pogođenih gradova sinoćnjim zemljotresom.

Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je kasno u petak Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom 16 kilometara od Stoca. U zemljotresu je preminula Elmira Sefo, koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u mostarsku bolnicu.

Djevojka je smrtno stradala nakon što se stijena obrušila na kuću u Stocu. Roditelji djevojke i sestra lakše su povrijeđeni. U Stocu je povrijeđeno još nekoliko osoba, a u gradovima Hercegovine pričinjena je materijalna šteta na mnogim objektima, piše AA.

komentari (0)