Općina Konjic donirala 50.000 KM za pomoć nakon požara u Turskoj

Pomoć u spomenutom novčanom iznosu ova hercegovačka općina uplatila je na račun Crvenog polumjeseca Turske (Kizilay), što je još jedna od značajnih aktivnosti koje su poduzele vlasti Bosne i Hercegovine na svim nivoima s ciljem pomoći požarom pogođenim područjima u prijateljskoj zemlji

BiH 06.01.2022, 15:56
Općina Konjic donirala 50.000 KM za pomoć nakon požara u Turskoj
© AA

Općina Konjic donirala je 50.000 konvertibilnih maraka pomoći za oporavak područja koja su prošle godine bila zahvaćena velikim požarima u Turskoj.

Pomoć u spomenutom novčanom iznosu ova hercegovačka općina uplatila je na račun Crvenog polumjeseca Turske (Kizilay), što je još jedna od značajnih aktivnosti koje su poduzele vlasti Bosne i Hercegovine na svim nivoima s ciljem pomoći požarom pogođenim područjima u prijateljskoj zemlji, javlja AA. 

- Smatrali smo to jednom vrstom naše obaveze i znaka zahvalnosti državi Turskoj za sve što je radila i radi za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane. Na području općine Konjic posljednjih godina realizovane su veoma značajne investicije uz pomoć naroda Republike Turske, posredstvom TIKA-e, na obnovi Stare kamene ćuprije, obnovi i opremanju Opće bolnice Konjic, kao i implementaciji drugih značajnih infrastrukturnih projekata. Našim istinskim prijateljima uvijek smo na raspolaganju, pogotovo u teškim trenucima kakvi su bili veliki požari u prošloj godini, rekao je Osman Ćatić, načelnik Općine Konjic, koja ima bratske odnose, između ostalih, i sa nekoliko turskih gradova i regija.

komentari (0)