Oružane snage Bosne i Hercegovine gase veliki šumski požar na Čvrsnici

U prethodnim danima pružena je neophodna pomoć na gašenju požara na lokacijama Boračko jezero u blizni Konjica i Blizanci kod Čitluka

BiH 21.07.2022, 16:06 22.07.2022, 16:39
Oružane snage Bosne i Hercegovine gase veliki šumski požar na Čvrsnici
© MOD/OSBIH

U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hecegovine, Oružane snage BiH su već treći dan za redom angažirale ljudske i materijalne resurse na pomoći gašenja velikog šumskog požara na Čvrsnici u Nacionalnom parku Blidinje.

U misiji gašenja požara na Čvrsnici, Oružane snage BiH su angažirale helikoptere Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane, kao i pripadnike 4. pješadijske brigade. Zadatak gašenja požara na izuzetno zahtjevnom i nepristupačnom terenu se realizira u koordinaciji sa pripadnicima vatrogasnih jedinica i gorskih službi na terenu. U prethodnim danima pružena je neophodna pomoć na gašenju požara na lokacijama Boračko jezero u blizni Konjica i Blizanci kod Čitluka.

Oružane snage BiH ostaju spremne i dalje pružati pomoći civilnim organima u odgovoru na prirodne nesreće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, navodi se iz Ministarstva odbrane BiH. 

komentari (0)