Pripadnici Granične policije BiH spasili 33 migranta od utapanja

Prema pristigloj informaciji da su migranti ostali zarobljeni na navedenom području, pripadnici GPBiH su, koristeći specijaliziranu opremu, uključujući i dron, locirali skupinu migranata koji su bili okruženi vodom

BiH 23.11.2022, 10:51
Pripadnici Granične policije BiH spasili 33 migranta od utapanja

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su početkom sedmice, tačnije 21. novembra, na dijelu državne granice između mjesta Šepak i Branjevo, uočili skupinu migranata, koji su usljed naglog porasta vodostaja rijeke Drine ostali zarobljeni na navedenom području.

Naime, prema pristigloj informaciji da su migranti ostali zarobljeni na navedenom području, pripadnici GPBiH su, koristeći specijaliziranu opremu, uključujući i dron, locirali skupinu migranata koji su bili okruženi vodom.

Uz pomoć službenika Civilne zaštite grada Zvornika i uz upotrebu njihovog plovila i službenih vozila Jedinice granične policije Zvornik, uspješno su spašene 33 muške osobe, državljane Afganistane. Šest osoba je prevezeno u Dom zdravlja Zvornik dok je 27 osoba upuženo Službi za poslove sa strancima. 

komentari (0)