Prvi Maarif Science Fair: Učenici i nastavnici Maarif škola predstavili 36 naučnih projekata

Za šampiona sajma proglašen je projekat iz oblasti Computer Science and Technology pod nazivom “Ergonomics”

BiH 18.05.2023, 09:34 18.05.2023, 09:56
Prvi Maarif Science Fair: Učenici i nastavnici Maarif škola predstavili 36 naučnih projekata
© Maarif Schools/Facebook

U Maarıf Schools of Sarajevo održan je prvi Maarif Science Fair, na kojem su učenici i nastavnici oba kampusa Maarif škola predstavili 36 projekata u oblasti hemije, kompjuterskih nauka i tehnologije, biologije, fizike, matematike, te društvenih nauka. 

Sajmu su prisustvovale brojne zvanice, mediji, te roditelji učenika i ostali posjetioci. Ataše za obrazovanje pri ambasadi Rebublike Turkiye Faruk Berat Akcesme izjavio je kako je ovo samo početak i prvi korak ovih učenika na njihovom naučnom putu i čestitao svima koji su učestvovali u ovoj velikoj organizaciji, piše AA. 

Posjetioci su imali priliku uživati u demonstraciji projekata i glasati za svoje favorite. Nakon evaluacije glasova odabrani su najbolji projekti iz svake kategorije i na kraju je odabran pobjednik, šampion sajma sa najboljim projektom.

Za šampiona sajma proglašen je projekat iz oblasti Computer Science and Technology pod nazivom “Ergonomics”. Pobjednici u svim kategorijama dobili su vrijedne nagrade, a nastavnica Selma Handanović koja je nosilac pobjedničkog projekta uz saradnju Turkish Airlinesa i Maarif fondacije osvojila je putovanje u Turkiye.

Predstavnik Turske fondacije “Maarif” za Bosnu i Hercegovinu Yakup Gul izjavio je da je cilj za narednu godinu da ovaj sajam okupi učesnike iz cijele države. U Maarif školama pridaju veliki značaj modernim tehnologijama i nauci te će nastaviti sa organiziranjem ovakvih i sličnih projekata.

komentari (0)