Sedef Medija svečano otvara svoja vrata: Otvaranju će prisustvovati sin turskog predsjednika

BiH 27.08.2021, 14:25 27.08.2021, 14:28
Sedef Medija svečano otvara svoja vrata: Otvaranju će prisustvovati sin turskog predsjednika

Studio i redakcija Sedef Medija, koji je osnovan u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, danas će službeno otvoriti svoja vrata.

Medijski centar koji radi pod pokroviteljstvom Fondacije za razvoj i obrazovanje Sarajevo (SEDEF), svečano će otvoriti sin turskog predsjednika Bilal Erdogan, član Upravnog odbora Fondacije Okcular.

Portali balkannews.ba i balkannews.com.tr u okviru Sedef Medija nude vijesti na turskom i bosanskom jeziku.
 

Dok portal na turskom jeziku sa turskom javnošću dijeli aktuelne vijesti sa Balkana, portal na bosanskom jeziku prenosi čitateljima dešavanja sa Balkana, te vijesti iz Turske i svijeta.

Izuzetno profesionalan studio je izgrađen pod pokroviteljstvom „Sedef Medya“. Sportski, muzički i informativni programi koji će se snimati u studiju emitirat će se sedmično na YouTube kanalu „Balkana“.

Sedef Medija također planira raditi i prenos uživo.

Centar, koji uključuje visoko profesionalni tim za montažu i snimanje, ima kapaciteta za izvođenje mnogih produkcijskih radova, od dokumentarnih do promotivnih filmova, do kratkih reklama.

Uzimajući u obzir interes Turske za regiju i interes zemalja regiona za Tursku, cilj je podići postojeće dobre odnose na više nivoe i realizirati različite projekte s timom koji dobro poznaje regiju, a uspješne projekte će napraviti „Sedef Medija“.

komentari (0)