Slovenija donira BiH 100.620 doza Pfizer/BioNTech vakcina

Nacionalni institut za javno zdravstvo će pripremiti vakcinu za transport i predati je primatelju, kojeg utvrđuje i šalje nadležno ministarstvo iz BiH...

BiH 23.09.2021, 08:57
Slovenija donira BiH 100.620 doza Pfizer/BioNTech vakcina
© AA

Vlada Slovenije donijela je odluku da Bosni i Hercegovini donira 100.620 doza vakcine protiv koronavirusa proizvođača Pfizer/BioNTech. 

Slovenska vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila da donira vakcine na osnovu zahtjeva iz BiH, u svrhu humanitarne pomoći u borbi protiv pandemije COVID-19, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Slovenije, prenosi AA. 

Kako prenosi slovenska novinska agencija STA, Vlada Slovenije uputila je Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo vanjskih poslova da poduzmu sve potrebne korake za provedbu humanitarne pomoći te je ovlastila ministra nadležnog za zdravstvo Janeza Poklukara da potpiše ugovornu dokumentaciju između Slovenije, Bosne i Hercegovine i BioNTech/Pfizera.

Nacionalni institut za javno zdravstvo će pripremiti vakcinu za transport i predati je primatelju, kojeg utvrđuje i šalje nadležno ministarstvo iz BiH.

komentari (0)