Suho i stabilno vrijeme u BiH do kraja januara i u prvoj sedmici februara

Temperature zraka bit će u laganom porastu

BiH 29.01.2024, 10:00
Suho i stabilno vrijeme u BiH do kraja januara i u prvoj sedmici februara
© AA

 Jutarnji minusi i mraz u Bosni će nas narednih dana jedini podsjećati da se kalendarski nalazimo još u zimskom godišnjem dobu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Suho i stabilno sa malom do umjerenom oblačnošću u centralnim i sjevernim područjima preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja januara i u prvoj sedmici februara. U kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, u prijepodnevnim satima moguća je magla koja bi mogla biti nekad i dugotrajnija. Temperature zraka bit će u laganom porastu, tako da će se jutarnji minusi u dane vikenda zadržati samo u višim područjima.

Minimalne temperature zraka do kraja radne sedmice varirat će između minus pet i jedan stepen u Bosni, u Hercegovini od jedan do pet stepeni. Najviše dnevne temperature u Bosni između četiri i devet stepeni, na jugu zemlje do 14.

Za vikend, uz blago povećanje naoblake očekivane minimalne temperature bit će od minus jedan do četiri stepena u Bosni, na jugu do šest. Maksimalne temperature uglavnom do 12 stepeni u Bosni i 16 u Hercegovini.

Od ponedjeljka, 5. februar, uz stabilne vremenske prilike i jačanjem juga izvjesno je i povećane temperature zraka. Jutarnje temperature uglavnom iznad nula stepeni, a najviše dnevne do 15.

komentari (0)