Suljagić: "Dođu u Memorijalni centar, liju krokodilske suze i donesu odluku da i moje dijete završi u nekoj novoj Srebrenici"

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica Potočari, na svom Twitter nalogu oštro je kritikovao predstavnike međunarodne zajenice, a naročito Ured visokog prestavnika u BiH – OHR

BiH 27.07.2022, 10:35 27.07.2022, 10:59
Suljagić: "Dođu u Memorijalni centar, liju krokodilske suze i donesu odluku da i moje dijete završi u nekoj novoj Srebrenici"
© AA

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica Potočari, na svom Twitter nalogu oštro je kritikovao predstavnike međunarodne zajenice, a naročito Ured visokog prestavnika u BiH – OHR i nametanje odluke o izmjeni Izbornog zakona. 

Suljagić je, komentarišući najavu nametanja odluke o izmjeni Izbornog zakona i korištenje bonskih ovlasti Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH, kazao: “ Dođu mi u posjet u Memorijalnom centru, liju krokodilske suze, a potom se vrate u Sarajevo i donesu odluku da i moje dijete završi u nekoj novoj Srebrenici. Jer se tobože boje par stotina huligana koji navijaju za Zrinski. E hajde, probajte. I vi i HDZ.

Direktor Memorijalnog centra je dodao kako ga zanima kako će se stvari odvijati u BiH te ako dođe do nametanja izmjena Izbornog zakona kazao:“ Baš me zanima koja su to m**** koja će Bosnu predati na upravljanje Čoviću i Dodiku, odnosno Plenkoviću i Vučiću. I kako će to proći“.

komentari (0)