Tamara Vučić posjetila UKC RS-a u Banjoj Luci donirala inkubator

U okviru plana "Srbija 2027 - iskorak u budućnost" biće rekonstruisano porodilište u Banjaluci

BiH 23.02.2024, 15:14 26.02.2024, 15:41
Tamara Vučić posjetila UKC RS-a u Banjoj Luci donirala inkubator
© AA

Tamara Vučić, supruga predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, posjetila je u petak Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, kao i Banku humanog mlijeka Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) u Banjoj Luci. 

Ona je uručila inkubator Klinici za ginekologiju i akušerstvo koji će se koristiti u svakodnevnom radu sa najmlađim pacijentima.

Iz UKC-a RS-a naveli su da je povod za posjetu prve dame Srbije najava predsjednika Republike Srbije da će u okviru plana "Srbija 2027 - iskorak u budućnost", a u dogovoru sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, biti rekonstruisano i modernizovano porodilište u Banjoj Luci. 

Tamara Vučić je istakla da joj je zadovoljstvo što je jedna od tačaka njene dvodnevne posjete Banjaluci posjeta porodilištu.

„Moram da zahvalim ovim divnim ljudima, celom medicinskom osoblju koje ovde vredno radi i onda kada im možda nije dan i onda kada imaju problema kod kuće ili su umorni, ili im je jednostavno teško, uvek nađu i razlog za osmeh, razgovor, da razumeju i trudnice i porodilje, da vode računa o bebama. Njihov posao nije lak i zato treba da im svakog dana zahvalimo", rekla je Vučić.

Istakla je da je inkubator mali znak pažnje koji će doprinijeti spašavanju života, a renoviranje porodilišta će biti iskorak savremenom pristupu važnom dijelu medicine kao što je porođaj.

„To je deo jednog velikog projekta 'Srbija 2027 - iskorak u budućnost' i mi smo ponosni na svaki segment tog projekta na kome ćemo vredno raditi. Ponosni na dobru i uspešnu saradnju između RS-a i Srbije, posebno u domenu medicine, jer to je jedan od najvažnijih segmenata i profesija koje imamo“, rekla je ona.

Vlado Đajić, direktor UKC-a RS-a, zahvalio je na posjeti i donaciji inkubatora, kao i Srbiji i Vučiću na svim donacijama i pomoći zdravstvenom sistemu RS-a među kojima je i Banka humanog mlijeka koja je opremljena uz pomoć Srbije, piše AA. 

„Naše porodilište je u dobrom stanju, ali mi želimo da ga unapredimo i hvala Srbiji zbog toga, da bi poboljašli tehničke mogućnosti prisustva muževa i članova porodica porodiljama u budućnosti“, rekao je Đajić.

komentari (0)