Turković razgovarala sa advokaticama Edina Vranja: Potrebna aktivnija uloga Tužilaštva BiH

Također, donesena je odluka o povlačenju ambasadorice Aide Smajić iz Beograda na konsultacije u Sarajevo...

BiH 22.09.2021, 15:24
Turković razgovarala sa advokaticama Edina Vranja: Potrebna aktivnija uloga Tužilaštva BiH
© MVP BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas sa advokaticama Edina Vranja, Jesenkom Rešidović i Sabinom Hotom Ćatović. Bh. državljanin i dugogodišnji ugledni djelatnik agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini uhapšen je 12. septembra u Srbiji pod optužbama za ratni zločin.

Ministrica Turković je razgovarala sa advokaticama o ovom slučaju, ističući da je MVP BiH od samog početka ponudio svu pravnu i drugu pomoć bh. državljaninu u skladu sa međunarodnim pravom i konvencijama.

Također, donesena je odluka o povlačenju ambasadorice Aide Smajić iz Beograda na konsultacije u Sarajevo. Advokatski tim je informirao ministricu Turković o aktivnostima u ovom slučaju. Istaknuta je neophodnost aktivnije uloge Tužilaštva Bosne i Hercegovine te potrebe primjene postojećeg Protokola o saradnji sa srbijanskim tužilaštvom koji je potpisan još 2013. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

komentari (0)