Turski ambasador u BiH posjetio FIPA-u: Postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje

Republika Turska zauzima 11. poziciju na ljestvici zemalja investitora u BiH s uloženih 415 miliona KM direktnih stranih investicija

BiH 15.12.2021, 16:32 15.12.2021, 16:41
Turski ambasador u BiH posjetio FIPA-u:  Postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje
© FIPA.gov.ba

Direktorica FIPA-e Milica Marković sastala se s ambasadorom Republike Turske u BiH Sadikom Baburom Girginom kako bi razgovorali o budućim aktivnostima vezanim za podršku postojećim turskim investitorima i privlačenju novih. 

Republika Turska zauzima 11. poziciju na ljestvici zemalja investitora u BiH s uloženih 415 miliona KM direktnih stranih investicija, saopćeno je iz FIPA-e.

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje, uvažavajući dobre bilateralne odnose dviju zemalja u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu.

Direktorica FIPA-e je 16. marta u Ankari potpisala Memorandum o saradnji s Uredom za investicije pri Predsjedništvu Republike Turske s ciljem pružanja podrške razvoju investicijske saradnje između dvije zemlje, stvaranja povoljnih uslova za poboljšanje ekonomske saradnje, te uspostavljanja direktnih kontakata između poslovnih krugova u BiH i Turskoj, prenosi AA. 

- Planirano je da u skladu s tim i u saradnji s Ambasadom Turske u BiH intenzivnije promovišemo investicijske projekte iz BiH za turske privrednike, te su dogovoreni daljni koraci u tom cilju, navodi se u saopćenju FIPA-e.

komentari (0)