Turski ambasador u posjeti Bećiroviću: U fokusu razvoj ekonomske saradnje dvije države

Na sastanku je konstatirano da pored snažne podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, Bosni i Hercegovini Republika Turkiye pruža pomoć i na njenom euroatlantskom putu

BiH 24.11.2022, 15:26
Turski ambasador u posjeti Bećiroviću: U fokusu razvoj ekonomske saradnje dvije države
© Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je danas sastanak sa ambasadorom Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadikom Babürom Girginom, na kojem je razgovarano o bilateralnim i drugim odnosima dvije države, s akcentom na ekonomska pitanja. 

Na sastanku je konstatirano da pored snažne podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, Bosni i Hercegovini Republika Turkiye pruža pomoć i na njenom euroatlantskom putu.

Tokom susreta je konstatirano da je Turkiye značajan vanjskotrgovinski partner za Bosnu i Hercegovinu, ali da postoji veliki potencijal za dodatno jačanje ekonomskih odnosa dvije države. To se posebno odnosi na direktne inozemne investicije.

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je kako je potrebno dalje produbiti ekonomsku saradnju dvije države, posebno u sektorima infrastrukture, energetike, turizma i prehrane. Na sastanku je ocijenjeno i kako je neophodno raditi na još jačem povezivanju kompanija iz Bosne i Hercegovine i Republike Turkiye

Ambasador Girgin je naglasio da će njegova država nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu kao suverenu i nezavisnu državu na njenom euroatlantskom putu, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva BiH. 

komentari (0)