U Bihaću održano Balkansko prvenstvo u biciklizmu: Dobra prilika za promociju Krajine i Bihaća

Utrke Balkanskog prvenstva održane su na prepoznatljivoj bihaćkoj stazi prema naselju Zavalje, odnosno na usponu prema planini Plješevica

BiH 01.08.2021, 18:47
U Bihaću održano Balkansko prvenstvo u biciklizmu: Dobra prilika za promociju Krajine i Bihaća
© AA

U Bihaću je ovog vikenda održano Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu na kojem su učetvovale reprezentacije Bugarske, Grčke, Srbije, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Organizator prvenstva, koje je prvi put održano u Bosni i Hercegovini, bio je Brdsko biciklistički klub Daj krug iz Bihaća.

- To nije samo velika stvar za Bihać i Unsko-sanski kanton, nego i za Bosnu i Hercegovinu, jer je naša zemlja prvi put domaćin i organizator ovog prestižnog takmičenja. Imamo sedam reprezentacija zemalja članica Balkanske biciklističke unije, plus zemlje koje će voziti UCI-jevu utrku, kao što su Italija, Ukrajina, Hrvatska i Slovenija, kaže Adnan Mekić, selektor reprezentacije BiH u brdskom biciklizmu.

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona istakao je da je Balkansko prvenstvo bila dobra prilika za promociju Krajine i Bihaća, javlja AA.

- Imamo sreću da smo bili domaćini Balkanskog prvenstva, jer je to prilika za promociju Krajine i Bihaća i naših potencijala, a ponajviše dobrih ljudi i srčanosti koju Krajišnici nose, kazao je Ružnić.

Utrke Balkanskog prvenstva održane su na prepoznatljivoj bihaćkoj stazi prema naselju Zavalje, odnosno na usponu prema planini Plješevica. Brdsko biciklistički klub Daj krug mjesecima je pripremao stazu kako bi ispunili sve kriterije Svjetske biciklističke federacije.

Lejla Tanović, reprezentativka Bosne i Hercegovine pobjednica je u “elite women“ utrci dok su drugo i treće mjesto osvojile predstavnice Grčke.

Najuspješnijima su dodijeljeni pehari i medalje, a najboljima u UCI utrci i novčane nagrade.

komentari (0)