U FBiH snižene cijene testiranja na koronavirus

Ova Odluka o pojeftinjenju cijena testiranja na koronavirus koju je donio Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH stupa na snagu danom donošenja (jučer), a primjenjuje se od 1. aprila 2021...

BiH 31.03.2021, 12:31 28.04.2021, 14:04
U FBiH snižene cijene testiranja na koronavirus

Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH donio je Odluku o izmjeni i dopuni Tarife zdravstvenih usluga u Federaciji BiH.

Time su snižene cijene testiranja na koronavirus. Komercijalna cijena testiranja na Covid-19 PCR metodom iznosi sada 68 maraka (bez PDV), cijena serološkog testiranja iznosi 36 maraka (bez PDV) i cijena antigenskog testiranja iznosi 32 KM (bez PDV), prenosi Oslobođenje. 

Cijena komercijalnog testiranja je bila do sada 96 maraka. Komercijalna cijena testiranja, kako je pojašnjeno, odnosi se na testiranje na vlastiti zahtjev bez uputnice nadležnog liječnika i obvezujuća je za javne zdravstvene ustanove. Za pacijente s uputnicom nadležnog ljekara testiranje je besplatno.

Ova Odluka o pojeftinjenju cijena testiranja na koronavirus koju je donio Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH stupa na snagu danom donošenja (jučer), a primjenjuje se od 1. aprila 2021.

komentari (0)